15 september Dag van het kanaalpark

15 september aanstaande wordt weer een hartstikke mooie dag. Dit is namelijk de jaarlijkse Dag van het kanaalpark. De dag dat we vieren in wat voor ontzettend mooie en unieke omgeving we gevestigd zijn met ons kinderdagverblijf.

Een aantal jaren geleden ontstond het Kanaalpark, naast het nieuwe Maximakanaal, tussen Rosmalen en Empel. Een nieuw natuurgebied waar Rode Geus runderen en Konikpaarden grazen. Bijzonder is de beek, die de Aa verbindt met de Maas. Nu de natuur hier al een aantal jaren haar gang mag gaan, worden steeds meer bijzondere vogels, planten en insecten gezien. Laat u tijdens de Dag van het Kanaalpark verwonderen over dit mooie, bijzondere stukje natuur, zo dicht bij de stad!

Wij als kinderdagverblijf willen aan de ouders ons peuterprogramma presenteren. Dit peuterprogramma hebben we speciaal opgezet met Het groene pad. Deze organisatie verzorgd al ruim 17 jaar lang educatie in natuur en milieu, voor basisschoolleerlingen uit de gemeente ‘s-Hertogenbosch. We willen ouders graag laten zien hoe we dit speciale peuterprogramma gaan vormgeven en onze kinderen vanaf 2 jaar alles gaan leren over de natuurlijke omgeving waar we als kinderopvang gevestigd zijn.

De dag van het kanaalpark wordt georganiseerd door Stadsboerderij Eyghentijds aan de Lunerkampweg nummer 5 in Rosmalen. Dit jaar is alweer de 5e editie van de dag die draait om het kanaalpark en is gratis te bezoeken tussen 11.00 – 17.00 uur.

Kom je ook een kijkje nemen op onze markt en doe je mee met alle leuke activiteiten die we organiseren?
Voor meer informatie kijk op: https://stadsboerderijeyghentijds.nl/