Biologisch eten kinderopvang

Het belang dat we bij ‘Naar de boerderij’ hechten aan voeling met onze omgeving  komt vanzelfsprekend ook naar voren in het dagelijks menu wat we onze kinderen voorschotelen. Waarom we dat zo belangrijk vinden delen we graag met u!

Voeling met de omgeving, begrijpen waar voeding vandaan komt en de keuze voor het beste mogelijke voedsel zijn binnen ons kinderdagverblijf vanzelfsprekendheden. Natuurlijk is gezonde en uitgebalanceerde voeding essentieel bij de ontwikkeling van het kind. Daarnaast is het ook voor de bewustwording van jonge kinderen leerzaam om te zien waar hun voedsel vandaan komt. Dit vormt een belangrijke basis voor de rest van het leven van het opgroeiende kind. Een goed aangeleerde gewoonte is voor nu en voor later goed gereedschap om mee aan de slag te gaan.

In een wereld waarin we ons en masse blootstellen aan schadelijke stoffen lijkt de bewustwording daarvan momenteel een kentering teweeg te brengen. Met name het gebruik van chemische middelen binnen ons voedselketen ligt onder een vergrootglas. Wij van ‘Naar de boerderij’ erkennen deze.

 

 

By |2017-02-14T10:37:49+01:00november 8th, 2016|Categories: Nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment