De leukste gratis buitenactiviteiten in de regio Rosmalen

Aankomend weekend is misschien wel het laatste weekend dat we echt kunnen genieten van ‘s zomers weer.
De weersverwachting geeft aan dat het misschien wel rond de 30 graden gaat worden. Een uitstekend moment om nog eens lekker een buitenactiviteit te gaan doen met de kinderen. We hebben voor jullie een aantal leuke en gratis activiteiten op een rijtje gezet die makkelijk te bereiken zijn vanuit Rosmalen.

 

Stadsboerderij Eyghentijds

Toegegeven, omdat dit natuurlijk onze thuislocatie is, zijn we een beetje bevooroordeeld. Maar de verborgen schat die deze locatie herbergt heeft er toch voor gezorgd dat we een aantal jaren geleden hebben besloten ons op deze locatie te vestigen. Niet alleen vanwege de unieke locatie op een boerderij, maar ook vanwege de prachtige natuur die praktisch in onze achtertuin ligt.

Stadsboerderij Eyghentijds kun je vinden aan de Lunerkampweg 7 tussen Rosmalen, Den Bosch en Empel. Je kunt er heerlijk spelen met de kinderen en een kijkje nemen bij de boerderij dieren. Op de boerderij vind je ezels, geitjes, varkens en op dit moment ook nog heel veel biggetjes!
Een hapje en een drankje kun je nuttigen op het geheel vernieuwde terras.

Aanstaande zaterdagavond is het nationale nachtvlindernacht. Meer informatie kun je hier vinden: https://www.hetklaverblad.nl/event/nationale-nachtvlindernacht/

Biggetjes op stadsboerderij Eyghentijds

Biggetjes op stadsboerderij Eyghentijds

 

Speeltuin ‘t Kwekkeltje

Speeltuin ’t Kwekkeltje is sinds de opening in 1993 gratis toegankelijk. De speeltuin is te vinden aan de sportlaan 14a in Rosmalen.
Ieder jaar is de speeltuin tussen 10.00 uur en 19.00 uur open van 1 april tot 1 november.

De locatie middenin Rosmalen, de gratis toegankelijkheid en de grote keuze aan super leuke speeltoestellen, maakt ‘t Kwekkeltje al meer dan 25 jaar een unieke speellocatie in de regio.
Het leuke is dat ouders van nu, vroeger zelf ook wel eens in deze speeltuin zijn geweest. Dit maakt het natuurlijk een geweldige activiteit om te ondernemen met de kinderen.

De speeltuin wordt sinds de oprichting gerund door vrijwilligers. Toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is natuurlijk meer dan welkom. Hiermee kan de speeltuin worden onderhouden, kunnen speeltoestellen worden vervangen en kunnen er nieuwe speeltoestellen worden toegevoegd. Het team achter ‘t Kwekkeltje probeert jaarlijks de speeltuin nog net iets beter te maken dan het al was. Voor meer informatie kijk op www.kwekkeltje.nl

speeltuin 't Kwekkeltje in Rosmalen

speeltuin ‘t Kwekkeltje in Rosmalen

 

Recreatiepark ‘t Heike

Een stukje verder dan Rosmalen, maar zeker binnen de regio vind je recreatiepark ‘t Heike. Je vind hier een kinderboerderij, een speeltuin en een buitenzwembad.
De kinderboerderij is op zaterdag en zondag geopend tussen 09.00 uur en 11.00 uur. Doordeweeks tussen 09.00 – 12.00 uur / 13.00 – 16.00 uur.
Op de kinderboerderij vind je allerlei soorten dieren waar zowel jong en oud van kan genieten!

Je vindt hier geiten, herten, schapen, varkens, muizen, woestijnratjes, hamsters, cavia’s, chinchilla’s, konijnen, eekhoorn, wallabies, allerlei soorten parkieten, kanaries, fazanten, kwartels, pauwen, kalkoenen en duiven, water- en landschildpadden, kippen in alle soorten en maten, een zwaan, ganzen en eenden.

Wil je recratiepark ‘t Heike bezoeken? Dat kan aan de Duyn en Daelseweg 12 in Nuland. Meer informatie vind je op http://www.heikenuland.nl

't heike nuland

‘t heike nuland

By |2019-11-14T14:08:34+01:00augustus 22nd, 2019|Categories: Nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment