De leukste wandelgebieden in de regio Rosmalen

In deze periode van het jaar zie je grote groepen kinderen en volwassenen wandelen. Dit komt natuurlijk om dat in deze tijd de jaarlijkse wandelvierdaagse in Den Bosch en wandeldriedaagse in Rosmalen wordt gehouden. Mocht je dus vorige week gedacht hebben waar al die wandelaars toch vandaan kwamen, dan kwam dat doordat deze fanatiekelingen zich voor één van deze activiteiten hadden ingeschreven.

Mee doen aan zo’n wandeltocht is niet alleen super leuk om te doen, maar ook nog eens erg gezond. Op het kinderdagverblijf houden wij ook erg van wandelen, we doen het daarom ook elke dag. Op onze routes komen we vaak van alles tegen waar we de kinderen over kunnen leren. Ze zijn vaak ook ontzettend nieuwsgierig.
Het leuke aan deze periode is dat er overal om ons heen leven te zien is! De bomen zijn groen, overal zien we bloemen, insecten en dan hebben we het nog niet eens gehad over hoe schattig lammetjes zijn!

Wij raden graag alle ouders aan om regelmatig lekker te gaan wandelen met je kinderen. Je bent buiten, je komt in beweging en je kunt je kinderen zelf ook veel leren over alles wat je tegenkomt. Speciaal voor jullie hebben we een aantal super mooie wandelgebieden uit de regio Rosmalen op een rijtje gezet

 

Het kanaalpark

We moeten wel een beetje toegeven dat we een beetje bevooroordeeld zijn over het kanaalpark. Dit is immers onze thuishaven. Het kanaalpark is een prachtig gebied dat zijn naam dankt aan het Maxima kanaal. Dit park ligt tussen Rosmalen en Empel en is een natuurgebied waar je veel vogels zult tegenkomen. De bever en de das hebben inmiddels ook een plekje gevonden in het park en je kunt er zelfs ringslangen tegenkomen. Al moet je dan natuurlijk wel goed zoeken.

Foto: https://www.ivn-s-hertogenbosch.nl

 

Eikenburg

De naam Eikenburg is voor sommige wellicht onbekend. Dit is het het zeer geliefde wandelbos dat je vindt ten Oosten van Maliskamp. Dit bosrijke gebied van 80 hectare bestaat voornamelijk uit naald- eiken- en berkenbomen.
Op een warme lentedag zul je hier veel wandelaars en fietsers tegenkomen, daar leent het bos zich uitstekend voor.
In Eikenburg leven, Spechten bosuilen, salamanders en als je heel stil bent kun je in de ochtend misschien wel een ree spotten.

 

De zandverstuiving

Wanneer je vanuit Rosmalen richting de A59 rijdt, dan kom zie je net voor de rotonde aan je linkerhand het Wiel van Rosmalen. Dit bronzen kunstwerk is gemaakt door kunstenaar Herman Dirk van Dodeweerd, ook wel bekend onder de naam Armando. Het is voor veel mensen de plaats waar zij de Zandverstuiving binnenkomen.
De zandverstuiving is, zoals de naam al zegt, een zandrijk gebied, waar je uitstekend kunt wandelen en kunt spelen met de kinderen. Het gebied kenmerkt zich door open stukken en verschillende wandelpaden.

Foto van de zandverstuiving in RosmalenFoto: https://www.ropstar.nl
By |2019-05-29T21:28:41+02:00mei 29th, 2019|Categories: Nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment