De voordelen van zwangerschapsgymnastiek

Een baby op de wereld zetten is een hele prestatie, niet iets wat je zomaar even doet. Een goede voorbereiding is daarom héél erg belangrijk. Zwangerschapsgymnastiek is daarvoor erg geschikt. Het zorgt ervoor dat je helemaal fit aan het moederschap begint.

De babykamer is ingericht, de eerste lading luiers staat al klaar en je hebt een jongens- en meisjesnaam uitgezocht. Je denkt dat je er helemaal klaar voor bent, maar heb je weleens aan zwangerschapsgymnastiek gedacht? Daarmee train je je bekkenbodemspieren en leer je de weeën op te vangen.

Waarom zwangerschapsgymnastiek?

De kans bestaat dat je tijdens je zwangerschap te maken krijgt met klachten. Dit is ook niet gek, het is een zware taak voor je lichaam. Sommige vrouwen krijgen last van rugpijn, bekkenklachten en spierpijn. Beweging is van groot belang om de klachten tot een minimum te beperken en zwangerschapsgymnastiek kan daarbij helpen. Je doet niet alleen oefeningen om je houding te verbeteren, weeën op te vangen en je bekken te versterken, maar leert ook alles over je zwangerschap, de bevalling en kraamtijd.

Wat gebeurt er eigenlijk met je lichaam tijdens een zwangerschap? Tijdens zwangerschapsgymnastiek krijg je uitleg. Je bespreekt manieren om te bevallen en hoe je je spieren zo sterk mogelijk houdt. Daarnaast kom je tijdens de gym in contact met andere moeders.

Wanneer beginnen met zwangerschapsgymnastiek?

De meeste lessen nemen je aan vanaf 16 weken. Bedenk niet drie weken voor je bevalling om te beginnen met zwangerschapsgymnastiek, dan heeft het geen nut meer. Neem ook de tijd, als je te kort voor je bevalling begint kun je de cursus misschien niet voltooien. En de kans bestaat dat het klasje al vol zit.

Na je bevalling is het ook belangrijk om fit te blijven, daarom zijn er ook postnatale lessen. Daar staat het opbouwen van je conditie centraal. Ook leer je oefeningen om je spieren sterker te maken en een goede houding aan te nemen. Je brengt alles weer in vorm met oefeningen voor je buik- en bekkenbodemspieren. En het is natuurlijk leuk om kennis uit te wisselen met andere kersverse mama’s.

Waar?

Er zijn bijna overal wel cursussen te volgen. De kosten liggen tussen de 100 en 150 euro voor een cursus, maar er zijn veel aanvullende verzekeringen die de kosten (deels) vergoeden. Check dit van tevoren even, want als het vergoed wordt is het natuurlijk mooi meegenomen. Kijk hier voor verschillende cursussen in onze regio.

By | 2017-06-23T09:59:32+00:00 juni 23rd, 2017|Categories: Nieuws|Tags: , , |0 Comments

About the Author:

Leave A Comment