Kinderdagverblijf naar de boerderij kinder overalls met modder

Sonja

Hallo allemaal! Mijn naam is Sonja, sinds 6 augustus 2018 ga ik met veel plezier naar mijn werk. Dat is namelijk de dag dat ik voor het eerst mocht werken op kinderdagverblijf Naar de boerderij. Op maandag, dinsdag en vrijdag vind je me op de biggen groep, lekker tussen de kinderen.

Ik ben afgestudeerd aan de opleiding SPW4; onderwijsassistente. Vervolgens heb ik  de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving gevolgd.
Voordat ik bij Naar de boerderij aan de slag ging, heb ik bij 2 verschillende kinderdagverblijven mogen werken. Inmiddels heb ik al een paar jaar ervaring op kunnen bouwen, wat natuurlijk super goed van pas komt.

Ik ben graag creatief bezig en maak in mijn vrije tijd sculpturen van papier die ik vervolgens fotografeer. Ook vind ik een gezonde levensstijl belangrijk en sport ik graag buiten wanneer de zon schijnt.

Kinderen zijn van zichzelf erg nieuwsgierig en soms ook onvoorspelbaar, dit maakt een dag op de kinderopvang nooit saai. Ik blijf me verbazen over hoe baby’s en kinderen vanaf moment één al groeien, zowel fysiek als mentaal. Ieder kind heeft echt unieke interesses en capaciteiten, die zich in rap tempo ontwikkelen. Het is zo mooi om daar een bijdrage aan te mogen leveren. Kinderen kunnen soms best wel verlegen zijn, maar wanneer je de hele dag met ze doorbrengt, leer je hen echt goed kennen. Dat zorgt voor een hele speciale band.

Voor mij staat centraal dat de sfeer goed is, zodat de kinderen op en top zichzelf kunnen zijn. Ze voelen zich niet belemmerd op de boerderij en kunnen heerlijk kind zijn. Ik denk dat de omgang tussen het personeel onderling uniek is hier op het kinderdagverblijf. Er is veel ruimte voor humor en dat merken de kinderen ook. Er is altijd tijd voor grapje, een kietel of een knuffel met de kinderen, hoe klein de kinderen ook zijn. De motivatie van de werknemers is hoog, omdat de sfeer er zo prettig is. Werk moet een feestje zijn en dat vieren we iedere dag met de kinderen en collega’s.

Voor ouders wil ik als tip meegeven dat het belangrijk is je gevoel te volgen. Er is bij ons op het kinderdagverblijf veel ruimte om aan te geven wat jullie belangrijk vinden. Geen kind is hetzelfde, maar ook iedere ouder is natuurlijk verschillend.

By |2019-03-29T13:29:55+01:00maart 29th, 2019|Categories: Nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment