Onika

Hallo, mijn naam is Onika, trotse eigenaresse van kinderdagverblijf Naar de boerderij. Een unieke plek voor kinderen, waar ze zich thuis voelen en vooral zichzelf kunnen zijn.

Ik heb bewust gekozen om mezelf op te leiden tot activiteiten begeleidster, omdat ik al vroeg wit dat ik later met kinderen wilde werken.
Door allerlei opleidingen en trainingen ben ik nu in staat om te doen wat ik nu doe. Ik heb flink wat ervaringen opgedaan in de kinderopvang.

Na diverse banen in de kinderopvang was ik er klaar voor om op 1 oktober 2000 mijn eerste eigen kinderdagverblijf het Kinderspeelkasteel op te starten. Daarnaast heb ik in de turnhal van Flik-Flak, de grootste turnhal van de wereld een van de eerste sport-BSO’s opgericht.

Ons bedrijf was in die tijd een van de 100 ISO gecertificeerde kinderdagverblijven, wat wel veel zegt over de kwaliteit die we nastreven.

Doordat we steeds groter werden was ik meer bezig met organisatie dan met waar het eigenlijk allemaal om draaide. Mijn passie is namelijk er persoonlijk zijn voor de kinderen en hun ontwikkeling.

Daarom ben ik zo blij en trots op dit nieuwe concept. Ik wil niet meer dan een groep en zelf voor de kinderen zorgen. Ze begeleiden op hun weg naar volwassenheid en ze wat meegeven. Ik wil graag hun communicatie en sociale vaardigheden stimuleren omdat dit zo belangrijk is als ze op school komen.

Onika is vrijwel dagelijks op beide groepen aanwezig.