Tamara

Oorspronkelijk kom ik uit Oss en heb al jaren ervaring in de kinderopvang. Deze ervaring als kinderbegeleidster komt niet alleen op het kinderdagverblijf goed van pas, maar ook thuis. Want met drie kleine kinderen kan het thuis wel eens net zo gezellig zijn als een dag op het kinderdagverblijf.

Ik ben in mijn kracht wanneer ik bezig ben met de vaak zelf bedachte activiteiten voor de kinderen. Dit gaat van de knutselwerkjes die de kinderen maken tot aan de activiteiten die bij de themaweken aan bod komen. Op dit moment is het thema: Wat heb ik aan? De ruimtes in het kinderdagverblijf worden tijdens themaweken versierd met het thema van dat moment. Alle activiteiten worden ook zoveel mogelijk op het thema aangepast. Zo mogen de kinderen bijvoorbeeld tijdens het knutselen laten zien wat ze aanhebben en wordt er voorgelezen uit boekjes waarin ook het thema weer naar voren komt. Het leukste van de themaweken vind ik dat de kinderen echt veel leren van de onderwerpen die aanbod komen. Ze worden zich meer bewust van wat ze aan hebben en na afloop van een thema kunnen ze vaak veel meer benoemen dan ervoor. Dit maakt de themaweken leuk en leerzaam.

Het leuke aan het werken op kinderdagverblijf Naar de boerderij vind ik toch wel de omgang met de kindjes. Het is zo leuk om te zien hoe blij de kindjes zijn wanneer ze je zien in de ochtend. de spontaniteit straalt er vanaf! Stiekem vind ik het ook wel leuk om de kindjes af en toe voor de gek te houden. Wanneer ze dan manieren bedenken om mij terug te plagen is het helemaal genieten.

Ik moet ook wel eerlijk zeggen dat het erg fijn werken is op het kinderdagverblijf. Ik heb niet echt het idee dat ik naar mijn werk ga. Het is binnen het bedrijf zo geregeld dat veel vrijwel alle randzaken voor ons gedaan worden, hierdoor kunnen we meer tijd aan de kinderen besteden en dat merken ze ook echt. Het voordeel hiervan is dat we ook niet zo op de klok hoeven te werken, kinderen moeten al zoveel tegenwoordig. Wanneer we buiten zijn en de kindjes hebben het naar hun zin dan blijven we toch gewoon lekker wat langer buiten.

Een laatste tip

Aan kersverse ouders zou ik nog mee willen geven dat je bij de keuze van een kinderdagverblijf echt van je gevoel moet uitgaan. Je vertrouwt je aller dierbaarste bezit aan ons toe. Wanneer je zelf een goed gevoel bij een kinderdagverblijf hebt zal dit doorwerken op je kindje. Die zal dan met veel plezier naar de opvang gaan.

Tamara is aanwezig bij de biggen op maandag en woensdag. Donderdag werkt zij op kantoor.