Handleiding voor kersverse papa’s

Mannen zijn meestal lekker handig. Een band plakken, een kast in elkaar zetten, je olie verversen of de tv aansluiten: het komt allemaal voor elkaar. Maar stop je ze een baby in hun armen, dan wordt het eventjes stil. Een baby geef je melk in plaats van olie en hij zit ook niet in elkaar met schroefjes en boutjes. Speciaal voor papa’s hebben we een handleiding gemaakt, komt het allemaal goed!

Help, een poepluier!

Wanneer er een luchtje in de kamer hangt gaat zijn alarm af, zo ver zijn we al. Maar wat nu?

 1. Leg je baby op de plek waar je hem wilt verschonen, bij voorkeur een commode.
 2. Houd je adem in, maak de luier los en probeer hier al zoveel mogelijk poep mee weg te halen.
 3. Pak de beentjes in één hand vast en houd ze omhoog.
 4. Pak wat babydoekjes en maak de billen goed schoon. Veeg van voor naar achter, zeker als het een meisje is.
 5. Pas op met jongetjes, want die willen nog weleens in je gezicht plassen…
 6. Heeft je baby last van luieruitslag of rode billetjes? Smeer de billen dan in met speciale zalf. Preventief smeren is trouwens de beste tip.
 7. Nu is het tijd voor een schone luier, de grote kant doe je achter. En plak alles goed vast!
 8. Laat je baby nooit alleen op de commode, hij kan er namelijk afrollen.

Help, hij huilt!

Je vrouw is het huis uit en heeft je alleen gelaten met je baby. Geen paniek, zolang hij maar stil blijft. Helaas is ze nog geen half uur weg of de eerste kreetjes klinken door de babyfoon. Ojee, wat nu? Blijf vooral rustig, jij kunt dit!

 1. Ligt je baby pas net op bed en heeft hij zijn speen uitgespuugd? Stop hem dan terug en wacht het even rustig af. Misschien is het probleem nu al verholpen.
 2. Stopt hij toch niet met huilen? Haal hem dan uit zijn bedje en ruik eventjes. Het kan namelijk best zijn dat je hem moet verschonen.
 3. Speen in en een schone broek? Dan kan het nog zijn dat je baby honger heeft. Tijd voor een flesje dus. Maak hem niet te warm en test eerst een druppel op je pols op lip zodat je baby zijn mond niet verbrandt.
 4. Helpt dit allemaal niet? Dan heeft hij waarschijnlijk last van krampjes of wil hij gewoon met je knuffelen. Plof lekker in een luie stoel en troost hem.

Meer tips

Een baby is nog geen kleuter. Gooi hem dus niet in de lucht als je met hem wilt spelen, want dan krijgt je vrouw een rolberoerte. Een beetje geluiden maken en gekke bekken trekken is vaak al voldoende. De tijd van voetballen komt nog

By |2017-08-23T15:12:41+02:00augustus 23rd, 2017|Categories: Nieuws|Tags: , |0 Comments

About the Author:

Leave A Comment