Ken je de babybieb al?

Sinds een tijdje is de BiEB er ook voor baby’s, tijdens de babybieb! Een gezellig moment voor ouder en baby, vol met leuke activiteiten, bruikbare tips en natuurlijk super mooie boekjes speciaal voor je baby. Rond de 300 ouders en peuters en kleuters komen wekelijks naar de speciale voorlees activiteiten in de stadsBiEBs.

Voor ouders en baby’s bestond alleen nog maar het Boekstart-project, waar de gemeente en bibliotheek nauw samenwerken. Maar speciale baby-bijeenkomsten waren er nog niet. Met de babyBiEB is daar verandering in gekomen.

Iedere twee weken organiseert de stadsbibliotheek in het centrum van Den Bosch en in Rosmalen speciale baby-bijeenkomsten.
Samen met je baby gaan je in een rustig tempo aan de slag met boekjes en liedjes. Dit noemen we ook wel speellezen, spelenderwijs het lezen ontdekken. Je baby zal hier echt van genieten.

Het is super leuk en leerzaam voor je kindje om samen op schoot een boekje te ontdekken. Uit onderzoek is gebleken dat het de taal- en spraakontwikkeling van je kind stimuleert en ook de concentratie aanzienlijk verhoogt. Je kindje leert snel en heeft hier ook nog een leven lang plezier van.

Al vanaf de geboorte luistert je baby aandachtig naar je stem. Vooral in het eerste jaar ontwikkelt je kindje super snel en leert het in een rap tempo nieuwe dingen. Je baby kan al snel meer dan je denkt. Door samen te lezen lever je een ontzettend waardevolle bijdrage aan de ontwikkeling van je kindje.

Tijdens de babybieb gebruik je speciale babyboekjes. Dit zijn zowel voel- en knisperboekjes als prentenboeken.
De baybyBiEB is voor baby’s van ca. 6 -14 maanden.

De volgende babybieb vindt plaats op 12 september tussen 11.00 uur en 11.30 in de bibliotheek van Rosmalen.
Meer informatie kun je hier vinden: https://www.bibliotheekdenbosch.nl/jeugdenjongeren/jeugd-0-6-jaar