Herkenbare dingen voor een kersverse moeder

De eerste weken na je bevalling zit je op een roze wolk. Maar alles is ineens wel anders. Je dagelijkse routine wordt helemaal door de war gegooid. De volgende dingen moet een moeder met een pasgeboren baby vast herkennen.

  1. Je huis is één grote bende. Waar haal je in vredesnaam de tijd vandaan voor een grote schoonmaak?
  2. Idem voor de wasmand. De was lijkt zich maar op te stapelen en je hebt de bodem van de wasmand in maanden niet gezien.
  3. De laatste keer dat je alleen op pad was met je man/vriend/vriendinnen kun je je niet eens meer herinneren. Dit geldt ook voor sporten trouwens, maar zo erg is dat niet.
  4. En eigenlijk vind je dat niet erg want je wilt geen seconde van je baby missen.
  5. Waar je vroeger altijd op hakjes paradeerde ga je nu gewoon in joggingbroek de deur uit. Het is toch donker, niemand die het ziet toch?
  6. Je goede kleren liggen sowieso ergens achterin de kast want de kans dat er overheen wordt gekotst is toch te groot.
  7. Uitslapen? Als je baby tot 8 uur uitslaapt ben jij al helemaal gelukkig.
  8. Uitgebreid koken? Tussen babyzwemmen, familiebezoekjes en luierwissels eet jij ook gewoon een potje olvarit leeg hoor.
  9. Je man/vriend die de eerste weken gigantisch aan het klooien is met de luiers. Overal. Poep. Leg het vooral vast voor later 😉
  10. Lekker een serie volgen? Telkens als het spannend wordt is het tijd voor een flesje. Zo kun je aan het terugspoelen blijven.

Herkenbaar? Gelukkig is het het allemaal dubbel en dwars waard!

 

 

 

 

By | 2017-06-06T08:33:18+00:00 juni 6th, 2017|Categories: Nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment