Waar de boerderij voor staat

Waarom kinderdagverblijf ‘Naar de boerderij’?

Bent u op zoek naar passende opvang voor uw kroost? Dan bent u bij kinderdagverblijf ‘Naar de boerderij’ op het juiste adres. Het is een kleinschalig kinderopvang met een groep van maximaal 12 kinderen

Meer dan 20 jaar ervaring in grootschalige en kleinere kinderopvang is de garantie voor professionaliteit in een zeer kleinschalige omgeving.

  • Opvang in een natuurpark in de stadsboerderij.
  • Een rustgevende huiselijke sfeer met altijd hetzelfde herkenbare gezicht.
  • Veel aandacht en ruimte voor spelen en ontdekken.
  • Elke dag een verse en gezonde maaltijd.
  • Goede voorbereiding op de basisschool.
  • Om de gezinssituatie zoveel mogelijk na te bootsen werken we met een verticale groep.

Kinderopvang Rosmalen

De inrichting is speciaal gericht op kinderen van 0 tot 4 jaar, waardoor de kinderen zich tijdens het spelen erg thuis voelen. Door het aanreiken van veel verschillende materialen worden diverse ontwikkelingsgebieden gestimuleerd. Dit is belangrijk voor kinderen om tot ontplooiing te komen. Hierbij wordt ingegaan op de behoeften en capaciteiten van het individuele kind.

Bij kinderdagverblijf ‘Naar de boerderij’ bereiden we de kinderen goed voor op het basisonderwijs. Elke dag doen we met de 2 tot 4 jarigen een activiteit.

Ons doel is het realiseren van de hoogste kwaliteit op het gebied van kinderopvang. We gaan bewust en verantwoord met de kinderen om, we zorgen ervoor dat kinderen zich thuis voelen in een veilige omgeving. Dan alleen kunnen kinderen zich ontwikkelen en ontplooien in hun eigen tempo.

Om de kinderen iedere dag een uitgebalanceerde maaltijd te geven, werken we voornamelijk met verse en gezonde maaltijd producten, als het seizoen het toelaat uit eigen tuin.

Ieder kind is uniek

Wij gaan ervan uit dat ieder kind uniek is en zich ontplooit op zijn eigen manier. Ieder kind heeft alles in zich om uiteindelijk te ontwikkelen tot een krachtige en stabiele persoonlijkheid, die met twee benen op de grond. Al deze kwaliteiten en eigenschappen moeten alleen nog ontwikkeld worden en dat kan het beste als er wordt ingespeeld op de behoeftes en de interesses van het kind. Dit doen we door de kinderen te observeren, stimuleren en te activeren.

Waarom vinden wij het belangrijk dat kinderen buiten spelen?

Niet alleen met mooi weer, maar onder alle veilige verantwoorde weersomstandigheden willen we met de kinderen buiten spelen. Door middel van buitenspelen doen kinderen namelijk nieuwe ervaringen op. Buiten is ruimte om volop te bewegen, te ontdekken en te beleven. Ieder weertype roept andere gevoelens op en daagt kinderen uit tot ander spel.

Kijk ook eens naar deze zeer interessante video over de weerstand die kinderen opbouwen op een boerderij!