Kinderziektes waar elke moeder mee te maken krijgt

Ja hoor, de R zit weer in de maand. Dat betekent dat virussen weer op de loer liggen en onze kinderen maar al te graag besmetten. Welke van het volgende lijstje heb jij al eens voorbij zien komen?

Geen enkel kind is hetzelfde en je zult (hopelijk!) ook echt niet met al deze ziektes te maken krijgen. Dat komt omdat we er gewoon tegen bestand zijn. Of je kind nu de hele dag in het kinderdagverblijf speelt of niet. Maar toch kun je beter op de hoogte zijn, dan weet je in ieder geval waar je het mee te stellen hebt.

  1. De loopneus

Zo’n snotneus waar maar geen einde aan lijkt te komen, met snot dat werkelijk waar overal terecht komt. Op de bank, in de auto, op tafel, op jouw kleren… Daar kun je dus het beste zo snel mogelijk vanaf zijn.

  1. De rochel

Ook zo’n fijne. Een kleine verkoudheid waar wij niet zoveel last van hebben, kan bij een kind best vervelend zijn. Zo’n klein rocheltje klinkt al snel als longontsteking. Dat is het vaak niet, maar laat ze het ook niet uitzitten. Want voor je het weet is er meer aan de hand.

  1. Buikgriep

Wanneer je denkt dat de buikgriep eraan komt, kun je alleen maar afwachten en alles lijdzaam ondergaan. Je kind begint en voor je het weet ga je er zelf achteraan. En dat is niet zo grappig, al helemaal niet voor een moeder die een volgekotst bed moet verschonen, voor haar man moet zorgen en ook zelf af en toe eens een emmertje vult. Gelukkig duurt het vaak niet langer dan een dag.

  1. Ziektes die eigenlijk geen naam hebben

En dan heb je talloze kinderziektes die qua symptomen op elkaar lijken, maar toch weer net een beetje verschillend zijn waardoor je gaat twijfelen. Koorts, maar geen vlekken… of toch wel? Soms weet je gewoon niet wat er aan de hand is.

  1. Waterwratten

Waterwratjes zijn er soms ineens rond het vierde levensjaar en zijn vreselijk hardnekkig. Ze zien er best ranzig uit en met huis-tuin-en-keukenmiddeltjes krijg ze je niet weg. Gewoon naar de huisarts hoor, want voor je het weet heb je ze zelf ook.

  1. Waterpokken

Weer iets anders dan waterwratten, maar deze kunnen ook op het hele lichaam voorkomen. Het ene kind wordt goed ziek, de ander niet. Maar als hij achter de rug is ben je blij, want dan komt hij nooit meer terug en op latere leeftijd waterpokken krijgen is echt niet fijn.

  1. Luizen

Ojee, zie je je kind ineens verdacht vaak krabben? Tijd om de alarmbellen te laten rinkelen. Hoppakee, aan de slag met je shampoo en luizenkamp. Tot de volgende plaag uitbreekt en je weer van voor af aan kan beginnen.

  1. Krentenbaard

Krentenbaard is wel de minst frisse van allemaal: blaasjes rond de mond met ranzige gele korstjes erop. Er is gelukkig een crème op doktersrecept te verkrijgen die goed werkt, maar let op want het is echt vreselijk besmettelijk.

 

By |2017-10-19T16:15:20+02:00oktober 19th, 2017|Categories: Nieuws|Tags: , , , , , , , |Reacties uitgeschakeld voor Kinderziektes waar elke moeder mee te maken krijgt

About the Author: