Laat je kind lekker spelen in de moestuin

Groentes zijn van zichzelf niet de meest coole dingen. Dus moeten wij ze leuk maken. Door een moestuin bijvoorbeeld! Wij van Naar de boerderij helpen je erbij.

Uit onderzoek blijkt dat de meerderheid van alle kinderen en jongeren te weinig groente eet. Maar ouders van peuters en kleuters weten maar al te goed dat het heel lastig is om invloed op ze uit te oefenen. In die periode ontwikkelen kinderen hun smaak en het is niet de periode om te experimenteren met eten. Opvoeders staan er vaak niet bij stil, maar juist in deze jaren wordt de basis gelegd voor het voedingspatroon op latere leeftijd.

Voeding is nu eenmaal een belangrijk onderwerp. Op de basisschool is 1 op de 6 meisjes te zwaar, bij de jongens is dat 1 op de 7. Daarom is het van belang dat de kinderen op het kinderdagverblijf al een goede basis meekrijgen.

Bij Naar de boerderij hebben we onze eigen moestuin. Hier leren peuters van alles over voedsel. En wat is er nu leuker dan je eigen plantje zien groeien? Het is een speelse manier om kinderen te leren dat groenten nu eenmaal bij de dagelijkse maaltijd horen. Daarnaast leren ze waar ze vandaan komen en hoe gezond het is.

De voordelen op een rij:

  • Kinderen leren op een speelse manier met groenten om te gaan.
  • Ze leren waar het eten vandaan komt en gezonde keuzes te maken.
  • De ouders worden bij het project betrokken.
  • De kinderen moeten iets met de handen doen en worden aangespoord om te proeven.

Thuis kun je ook aan de slag en het hoeft niet bij de moestuintjes van de Albert Heijn te blijven. Je kunt klein beginnen, maar in een wat grotere moestuin leren kinderen respect te hebben voor de natuur. Al het werk is immers voor niets als de voetbal in de plantjes terecht komt.

 

 

 

 

By |2017-09-05T13:10:25+02:00september 5th, 2017|Categories: Nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment