Mag uw kind buitenspelen?

Op kinderdagverblijf ‘Naar de boerderij’ zullen kinderen spelenderwijs de natuur beleven. Samen de geitjes voeren, eieren rapen, tomaten plukken, zaadjes planten in de moestuin en volop spelen in de buitenlucht. Vies worden mag! De overalls en de laarsjes staan klaar.

Kinderen kunnen buiten makkelijker hun energie kwijt.

Buitenspelen is om meerdere redenen belangrijk voor kinderen. Ze eten er beter door en ze slapen er goed van. Ze kunnen buiten niet alleen lekker vrij spelen en bewegen, maar zich ook op andere vlakken goed ontwikkelen. Bovendien is buitenlucht gezond. Buitenspelen draagt bij aan de natuurbeleving van kinderen: de verschillende seizoenen, licht, wind, zon, regen, sneeuw.

Doordat de leefruimte grenst aan de tuin zal het voor kinderen uitnodigend zijn om lekker naar buiten te gaan. In de omheinde tuin kunnen de kinderen naar hartenlust spelen, rennen en fietsen op o.a. de traptractoren. Buiten de omheining kunnen we met de kinderen contact maken met boerderijdieren zoals varkens, geiten, en kippen.

Maar ook met de paarden en pony’s die daar rondlopen. Door het observeren en het contact met deze dieren, worden kinderen fysiek, mentaal en emotioneel in beweging gebracht. Er is ook een tuinderij op het erf, waar de kinderen mogen helpen. Lekker wroeten in de aarde en ontdekken waar de sla, wortels of tomaatjes vandaan komen.

Kinderen leren spelenderwijs de natuur beleven, terwijl ze in de gezonde buitenlucht bezig zijn en hun weerstand opbouwen.