fbpx

Michelle: mijn eerste maanden als leidster op de Boerderij

Alweer vier maanden werk ik bij Naar de Boerderij. En ik heb het erg naar mijn zin! Ik ben nog steeds blij dat ik Onika toevallig bij een cursus tegenkwam en zo brutaal was om te vragen of ze nog personeel zocht.

Ik woon samen met mijn vriend in Rossem en heb een opleiding gevolgd tot pedagogisch medewerker op het Koning Willem 1 College in Den Bosch om vervolgens een cursus Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) te gaan doen. En daar kwam ik Onika tegen. Ze was een beetje verdwaald en wilde de weg weten. Ik zei ‘ik ben Michelle, volg mij maar’. Ze stelde zich voor en vertelde dat ze de directrice was van Naar de Boerderij en ik dacht: dat moet ik onthouden” Bij de volgende bijeenkomst sprak ik Onika aan. Ik vroeg: ‘Mag ik jou iets brutaals vragen? Heb je toevallig nog mensen nodig?’ Onika reageerde heel enthousiast want ze was toevallig nog naar iemand op zoek en zodoende kwam ik hier terecht. Wat een geluk!

“De rust, reinheid en regelmaat van baby’s is erg fijn”

Op dit moment werk ik één dag in de week op de Boerderij, maar begin volgend jaar worden dat er 2 à 3. Dan is voor veel moeders het zwangerschapsverlof voorbij en komen de baby’s hier. Ik kijk er nu alweer uit! Baby’s zijn echt mijn favoriete doelgroep. Het verzorgen vind ik heel erg leuk en het bieden van geborgenheid. En daarnaast zijn de reacties van baby’s heel leuk, een lachje hier en daar… Al heb ik voor peuters ook een zwak. Die worden wat baldadiger en luidruchtiger en willen niet altijd meer luisteren. Dat vind ik ook leuk, maar het kost wel een stuk meer energie. Zeker als je een stel hebt dat elkaar ook nog erg opzweept. Toch vind ik de rust, reinheid en regelmaat van baby’s wel het fijnst. Ik ben zelf ook een rustig persoon dus dat past wel bij mij.

“De kinderen slapen lekker buiten”

Het klinkt als een cliché, maar mijn dagen vliegen voorbij. De kinderen komen tussen half 8 en 9 binnen en dan krijgen de ouders nog een kopje koffie of thee. De kinderen gaan spelen en om 9 uur proberen we aan tafel te gaan voor het fruit om vervolgens lekker naar buiten te gaan. Soms hebben we yoga en soms wandelen we door het Kanaalpark om de fruitschillen naar de dieren te brengen. Dat doen we bijna elke dag. Daarna is het tijd voor een boterham en gaan de kinderen naar bed. Ze slapen hier in buitenbedjes, dat hebben we afgekeken van Scandinavische kinderdagverblijven. De kinderen slapen zo een stuk beter, krijgen minder prikkels en veel frisse lucht. Je moet ze echt wakker maken omdat ze anders thuis niet meer slapen. En ze zijn ook sneller wakker.

“De kippen vinden ze fantastisch”

Na het slapen mogen ze nog even spelen en dan is het tijd voor een biologische maaltijd. De tuinderij zit hier op de boerderij en daar verbouwen we verse ingrediënten. De kippen zijn ook een succes, de kinderen zijn er dol op. Ze leggen elke dag wel een ei en dat vinden de kinderen prachtig: ‘zou er al een ei liggen?’ En dan mogen ze het ei vasthouden en aan Onika, Marlies of Tamara laten zien en zijn ze echt supertrots. Alsof ze het ei zelf hebben gelegd. Zo leuk om te zien!

“Kinderen bouwen weerstand op in de natuur”

De kinderen gaan altijd naar buiten. Weer of geen weer. Ze krijgen overalletjes aan en de ouders weten ook dat ze hun kinderen geen nieuwe kleren aan moeten doen als ze hierheen gaan. We hebben elke dag wel een kind dat een schoon pak aanmoet, maar gelukkig hebben we altijd genoeg reservekleding. Die is ook echt wel nodig. De kinderen vinden het prachtig om in de plassen te stampen en dingen met hun handen aan te raken. En dan word je nou eenmaal vies. Het is voor de kinderen wel heel erg goed. Ze bouwen weerstand op en ze leren veel over de natuur en dieren.

“Onika is echt een topbazin”

Ik heb het dan ook super naar mijn zin op de Boerderij. Onika is heel erg gastvrij en lief. Ze is erg betrokken bij zowel de kinderen als de ouders. Dat helpt ook echt voor het team, want je hebt nauw contact en als er iets is kun je het gewoon zeggen. Ze is echt een topbazin. Het is ook fijn dat je werkgever zelf in de groep staat want dan ervaart ze ook wat jij ervaart. Als wij ergens tegenaan lopen kan het zijn dat Onika zegt dat zij het van de week ook had.

 

 

By |2017-11-17T14:25:05+00:00november 17th, 2017|Categories: Nieuws|Tags: , , , , |Reacties uitgeschakeld voor Michelle: mijn eerste maanden als leidster op de Boerderij

About the Author: