fbpx

Net als kinderdagverblijf naar de boerderij ligt Eyghen Handig verborgen in de natuurrijke omgeving van stadsboerderij Eyghentijds. Op een koude maandagochtend in februari spreken we met eigenaresse Gerrie Verhoof, een vrouw waar de creativiteit vanaf spat. Gerrie heeft in het verleden jarenlang gewerkt voor de PostNL. Na een reorganisatie waarbij haar functie ging verdwijnen besloot Gerrie het over een totaal andere boeg te gooien en te starten met haar eigen onderneming waar ze haar creativiteit in kwijt kon. Eyghen Handig werd hierdoor een feit.

 

Knutselclub

4 jaar geleden kwam Gerrie voor het eerst in contact met de stadsboerderij als vrijwilliger van de kinder knutselklup, tegenwoordig Drieka genoemd, naar de populaire oud Hollandse naam en de 3 K’s die zitten in kinder knutselklup. In de even weken kunnen kinderen op zaterdag terecht bij de stadsboerderij aan de Lunerkampweg  om van 14.00u tot 16.00u. de mooiste knutselwerkjes te maken. Wat de kinderen maken is te zien op de facebook pagina van de stadsboerderij. Vanuit huis had zij al een aantal jaren haar eigen knutselclub, waar op de zolder van haar woning liefhebbers terecht konden voor creatieve workshops in alle soorten en maten.

 

Zeg het met bloemen

De passie van Gerrie ligt toch ook wel bij bloemen, daarom besloot zij in september 2016 te starten met een opleiding tot bloemist. Ze was in het verleden al erg handig in het maken van bloemstukken, echter heeft de opleiding ervoor gezorgd dat ze nu nog professionelere boeketten kan maken.
Dat zie je meteen aan de kwaliteit van de boeketten die nu gemaakt worden. Na de opleiding in Mei 2017 te hebben afgerond is Gerrie op dit moment bezig met de vervolgopleiding.
De opleidingen die Gerrie doet gebruikt ze ook in de workshops die ze aanbiedt. Zo heeft het team van kinderdagverblijf Naar de boerderij al een keer een kerstworkshop bij haar mogen doen. Het resultaat was prachtige tafelstukken waarvan wekenlang genoten kon worden.

resultaat van een avond knutselen kinderbegeleidsters kinderdagverblijf naar de boerderij bij Eyghen Handig.

Workshops

Afgelopen jaar heeft Gerrie met Eyghen Handig haar intrek genomen in haar atelier op de locatie van stadsboerderij Eyghentijds. 

bloemstuk eyghenhandig

De hele ruimte is versierd met knutselwerken en materialen die gebruikt worden tijdens workshops. In de loop der jaren is er ook zoveel verzameld dat elk soort basismateriaal wel beschikbaar is bij Eyghen Handig.De workshops die worden gegeven zijn vooral gebaseerd op trends uit de markt. Op dit moment is hout het bijvoorbeeld helemaal. Vanuit de trend ontstaan verschillende ideeën die Gerrie eerst helemaal zelf uitwerkt, het moet wel kloppen natuurlijk.Het werk van Gerrie wordt gebruikt als voorbeeld voor de cursisten. Iedere cursist krijgt de beschikking tot hetzelfde materiaal, wat ze ervan maken is helemaal aan hun zelf. Gerrie is van mening dat iedereen een creatieve kant heeft maar deze bij sommige nog verstopt zit. Doordat iedereen helemaal zelf mag bepalen hoe ze hun werk gaan ontwerpen, kunnen de cursisten hun creativiteit echt volledig benutten, het resultaat hiervan is de meest uiteenlopende en vooral prachtige creaties.

Met Eyghen Handig worden niet alleen de creatieve geesten onder ons aangesproken. Het is vooral leuk om met collega’s, vriendinnen of familieleden wat tijd samen door te brengen en daarbij ook nog een mee te doen aan een workshop van Eyghen Handig. Iedere (feestelijke) gelegenheid is dan ook een kans om samen creatief te zijn. Eyghen Handig staat voor gezellige workshops en creatieve cursussen voor je en oud.Aankomende periode zijn er bij Eyghen Handig ontzettend leuke workshops waar je op een gezellig manier creatief aan de slag kunt gaan:

 

Lente Trapje maken

Maandag 12 maart 2018 van 19.15 tot 21.45

Haak cursus voor beginners (4 avonden of 4 middagen)

de basiscursus haken start op vrijdagochtend 9 maart en dinsdagavond 12 maart. Deze cursus bestaat uit 4 lessen

Paasworkshops

Woensdag 21 maart van 19.15 tot 21.45
Donderdag 22 maart van 19.15 tot 21.45
Vrijdag 23 maart van 19.15 tot 21.45
Maandag 26 maart van 19.15 tot 21.45

Houdt de Facebook pagina van Eyghen Handig in de gaten voor alle cursussen en workshops. Alle cursussen en workshops zijn inclusief materialen, gebruik van de gereedschappen en professionele begeleiding. Natuurlijk is er voor iedere cursist koffie, thee en iets lekkers)

By |2018-03-07T12:46:49+00:00maart 7th, 2018|Categories: Nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment