Nieuwsbrief december

De volledige nieuwsbrief vindt je in je mailbox.

 

Over 20 dagen is het zover. Dan verwelkomen wij het jaar 2020. Voor sommige is het een roerige tijd geweest en voor sommige een top jaar.
Ook wij als kinderdagverblijf hebben van alles meegemaakt, maar over het algemeen hebben wij er met ons allen een mooi jaar van gemaakt.
Bedankt allemaal en laten wij er opnieuw iets moois van maken in het nieuwe jaar!!

 

Wietske

Op 14 november 2019 is wietske bevallen van een gezonde zoon Dex. Alles is prima verlopen en nu zijn zij met hun drietjes heerlijk aan het genieten van hun kersverse zoon. Wietske heeft ook aangegeven niet meer terug te komen bij ons na haar zwangerschapsverlof. De reden is dat zij een andere baan aangeboden heeft gekregen, wat dichter bij huis is en logistiek wat makkelijker. Heel erg jammer voor ons, maar we snappen het wel.

 

Stagiaire

Anne Hoogeboom, onze stagiaire van de biggen, komt door privé omstandigheden vanaf vandaag geen stage meer lopen voorlopig. Als het beter met haar gaat, komt ze misschien weer terug bij ons.

 

24 december

p 24 december is het kinderdagverblijf gesloten om 17.00 uur. Dan kunnen wij met ons allen genieten van een gezellige kerstavond thuis of bij familie/vrienden.

 

Labelen

Willen jullie alsjeblieft de reserve kleertjes, jassen en schoenen voorzien van een label. Ook de regenlaarzen en regenjassen graag voorzien van een label of desnoods met een stift de namen erin schrijven. Het komt nogal vaak voor dat kinderen dezelfde kleur jas of dezelfde print hebben op hun laarsjes. Wij kunnen dan sneller met de kinderen naar buiten, omdat het uitzoeken minder tijd in beslag neemt.

 

Sloffen/schoenhoezen

Omdat we het vieze, natte weer in gaan, wil ik jullie als ouders/verzorgers vragen om bij het brengen of ophalen de schoenhoezen weer om te doen of de schoenen uit te doen. Omdat je niet weet wat er met dit (natte) weer onder je schoenen blijft plakken, hebben wij de schoenhoezen klaar staan bij de kapstokken van de kinderen.

Voor jullie kinderen mogen jullie voor deze periode sloffen meenemen of antislip sokjes om de voeten warm te houden. Natuurlijk ook weer voorzien van naam.

 

Kerstviering

We zijn inmiddels alweer begonnen aan het laatste thema van dit jaar: kerst.  De laatste week willen we leuk afsluiten door het bakken van onze eigen broodjes boven de vuurkorf. We willen dat doen vanaf woensdag 18 december tot dinsdag 24 december.

s´Middags om 16.00 hebben we een gezellige high-tea waarbij ook 1 van de ouders mag aansluiten. Wij zorgen voor: Worstenbroodjes, croissantjes, knakworst in bladerdeeg en lekkere jus d’orange en appelsap. Maar we zouden het erg leuk vinden als iedereen een lekker hapje mee neemt zodat we er met z’n allen een geslaagde high-tea van kunnen maken. 

Ook willen wij vragen of ieder kindje zijn pyjama mee wil nemen naar het kinderdagverblijf, zodat we na het slapen in onze pyjama kunnen genieten van deze high-tea. 

Ps: De ouders hoeven niet in hun pyjama aan te sluiten! 🙂

Namens het hele team van de boerderij wensen wij jullie fijne feestdagen en een gezond 2020.