Op vakantie met de kids

 De zomervakantie is begonnen en miljoenen mensen trekken er de komende tijd uit om op vakantie te gaan. Snelwegen zien zwart van de auto’s en op het strand is amper nog zand te zien. Als ouder weet je dat vakanties met kinderen een stuk anders zijn dan zonder. Met deze tips genieten jij en je kinderen van een onbezorgde vakantie.

 Het is zover: de auto is tot het dak toe volgeladen, de tank zit vol en je kinderen zitten braaf met hun iPad op de achterbank. Tot zover dan. Een goede vakantie begint al bij het inpakken. Neem niet teveel mee en maak lijstjes zodat je niets vergeet. Het is prima als je kinderen hun eigen koffer in willen pakken, maar controleer het wel even. Voordat je in Frankrijk staat met een koffer vol truien en geen enkele schone onderbroek…

 Neem de tijd voor alles wat je doet. Zorg dat je op tijd vertrekt of op tijd bij het vliegveld bent, dan hoef je niet te stressen. Kom op de plaats van bestemming eerst even tot rust en vlieg niet meteen naar alle hotspots. Je bent er toch nog wel even. Neem de tijd om alles uit te pakken en laat de kinderen op verkenningstocht gaan.

 Plannen

Plan dingen van te voren. Zonder kinderen kun je overal op de bonnefooi naartoe, maar die vlieger gaat nu niet meer op. Het is echt niet leuk als je kinderen op de achterbank blijven zeuren wanneer ze er nou eindelijk zijn, terwijl jij al drie campings hebt gehad die vol zaten…

 Vermijd suiker. Natuurlijk mag je kind af en toe een ijsje of een lekker toetje, maar de meeste kinderen zijn over het algemeen een stuk blijer en relaxter als ze niet teveel suiker binnenkrijgen. Kies dus voor gezonde snacks zoals rijstwafels, fruit, kaas, broodjes of kaasstengels.

 Me-time

Neem af en toe ook even tijd voor jezelf. Want het is best lastig om je rust te pakken als je met je kinderen op vakantie bent. Is je partner met de kinderen op pad? Neem het er dan even van. Lekker in je hangmat een boekje lezen of een uurtje sporten. Heerlijk!

 Ga je op vakantie met een ander gezin? Maak je dan niet te druk om de opvoedingsstijl van de ander. Zij doen de dingen misschien heel anders dan jij. Het kan bijvoorbeeld handig zijn om van te voren samen even een bedtijd af te spreken. Bespreek ook even wat jullie willen gaan doen. Misschien wil jij wel de hele dag aan het strand liggen terwijl zij liever de ene excursie na de andere doen. Zorg dat je van te voren weet waar je aan toe bent.

 

 

By |2017-08-04T09:55:53+02:00augustus 4th, 2017|Categories: Nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment