Themaweken: Onderwater wereld

Nu het lente is en de temperatuur begint te stijgen, zoeken wij op het kinderdagverblijf de verkoeling op. We duiken samen met de kinderen de diepe zee in! We zitten namelijk middenin de onderwater wereld themaweken.

Je kunt met de kinderen zoveel leuke dingen doen met het thema onderwaterwereld. Wat dacht je van haaien knutselen, samen visjes maken, zeepaardjes en heuse kwallen. Bij de Intratuin hebben ze echte vissen, deze gaan we samen zeker bekijken.
De kinderen mogen ook allemaal lekker spelen met water en vooral met de visjes. Die moeten ze immers leren hoe ze moeten zwemmen 😉

Tijdens de themaweken lezen we voor uit: De mooiste vis van de zee. Regenboog is de mooiste vis in de zee. Maar hij is trots en ijdel, en daardoor heeft hij geen enkele vriend. Pas als hij een van zijn mooie schubben weggeeft – en later nog meer – vinden ze hem aardig. En dan merkt hij dat het belangrijker is om vrienden te hebben dan de mooiste te zijn! Dit is wat we de kinderen ook mee willen geven, dat samen spelen en vriendjes maken super belangrijk is.

 

themaweken onderwaterwereld kinderdagverblijf naar de boerderij de haai

Het liedje van de themaweken is natuurlijk Visje in het water. Zingen jullie dit thuis ook?!

Visje, visje, in het water
Visje, visje, in de kom
Visje, visje, kan niet praten
Visje, visje, draai je om

Visje heeft zich omgekeerd
omgekeerd, omgekeerd
Visje heeft zich omgekeerd
Dat heeft ie van jou geleerd

Visje heeft zich omgekeerd
omgekeerd, omgekeerd
Visje heeft zich omgekeerd
Dat heeft ie van jou geleerd

By |2019-06-16T21:54:38+02:00juni 16th, 2019|Categories: Nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment