Een verse en gezonde maaltijd

Het belang dat we bij ‘Naar de boerderij’ hechten aan voeling met onze omgeving en een verse en gezonde maaltijd in de kinderopvang komt vanzelfsprekend ook naar voren in het dagelijks menu dat we onze kinderen voorschotelen. Waarom we dat zo belangrijk vinden delen we graag met u!

Voeling met de omgeving, begrijpen waar voeding vandaan komt en de keuze voor het beste mogelijke voedsel zijn binnen ons kinderdagverblijf vanzelfsprekendheden. Natuurlijk is gezonde en uitgebalanceerde voeding essentieel bij de ontwikkeling van het kind. Daarnaast is het ook voor de bewustwording van jonge kinderen leerzaam om te zien waar hun voedsel vandaan komt. Dit vormt een belangrijke basis voor de rest van het leven van het opgroeiende kind. Een goed aangeleerde gewoonte is voor nu en voor later goed gereedschap om mee aan de slag te gaan.

Om 16:00 uur eten onze kinderen een warme maaltijd. Dit doen we omdat een warme maaltijd overdag beter verteerd. We willen de smaakontwikkeling van de kinderen stimuleren en bijdragen aan een gezond eetpatroon.

Bovendien geven wij u daarmee de keuze om s’ avonds eens een boterham of iets anders te geven aan uw kind. Wel zo makkelijk na een lange dag. U houdt tijd over om samen leuke dingen te doen. Bovendien blijft er door warm te eten minder ruimte over voor snoep, koek en andere tussendoortjes.

Ook voor kinderen met een dieet, allergie of geloofsovertuiging hebben we een aangepaste warme maaltijd.