In Scandinavische landen als Zweden is het al heel normaal dat jonge kinderen buiten slapen. De laatste jaren is deze trend ook overgewaaid naar Nederland. Je ziet ook dat steeds meer kinderdagverblijven het mogelijk maken voor kinderen om buiten te slapen. Op kinderdagverblijf Naar de boerderij is het voor kindjes vanaf het begin al mogelijk om buiten te slapen. Sinds kort hebben we ook splinternieuwe buiten slaaphuisjes. Heb je ze al gezien?

 

Positief effect

Toegegeven, een slaaphuisje voor buiten lijkt in eerste instantie wellicht een beetje op een konijnenhok. De huisjes zijn bedekt zodat het kindje beschermt is tegen weersomstandigheden als zon en regen. Het gaas zorgt ervoor dat het kindje de frisse buitenlucht kan inademen en tegelijkertijd geen last heeft van bijvoorbeeld insecten. Het slaaphuisje zorgt er voor dat een kindje veilig kan slapen en bovendien kan profiteren van alle voordelen die buiten slapen met zich mee brengt.

Ken je dat? Je kindje wordt rustig door muzikale geluiden uit een mobiel dat boven het bedje hangt. Buiten heeft het kindje die mobiel helemaal niet nodig. Omgevingsgeluiden van de wind die door de struiken raast, of de vogels die nabij een nestje aan het bouwen zijn zorgen voor een rustgevend effect. Hierdoor slapen kindjes sneller, vaster en langer, wat weer een positief effect heeft op de groei en ontwikkeling.

 

Frisse lucht

Kinderdagverblijf Naar de boerderij ligt in een natuurrijke omgeving, waardoor we niet alleen omringd zijn door groen, maar ook door frisse lucht. Wanneer kindjes buiten slapen zullen zij veel meer frisse lucht binnen krijgen dan kindjes die vooral binnen slapen. Dit kan een positief effect hebben op de weerstand.
Het feit dat kinderen in het daglicht meer vitamine D aanmaken zorgt voor een positief effect op de botten en tandjes van je kindje.

Op kinderdagverblijf Naar de boerderij geven we ouders graag de mogelijkheid om zelf te kiezen tussen buiten slapen en binnen slapen. We hebben meer dan voldoende slaapruimte beschikbaar voor elk kindje, zowel binnen als buiten. Wil je meer informatie over de mogelijkheden op ons kinderdagverblijf? Neem dan contact met ons op voor een rondleiding. We laten je graag zien waar we voor staan.

By |2018-07-26T10:02:05+02:00april 19th, 2018|Categories: Nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment