fbpx

Omdat je je roeping niet uit de weg kunt gaan begon het in de winter van 2016 weer te kriebelen. Met jarenlange ervaring en passie voor het werken met kinderen heb ik in het vroege voorjaar van 2016 onderzoek gedaan naar de, voor mij, ultieme vraag: Hebben ouders van jonge kinderen behoefte aan kinderopvang in een natuurrijke omgeving, waar kinderen spelenderwijs in aanraking komen met dieren, waar ze vies mogen worden en meer dan genoeg ruimte krijgen om zich te ontwikkelen.
Het antwoord was volmondig ja!

De locatie voor het kinderdagverblijf was al snel gevonden. Op het terrein van Stadsboerderij Eyghentijds was boer Frank immers volop bezig met het ontwikkelen van plek waar men op een vrijblijvende manier in aanraking kan komen met de natuur die onze regio te bieden en ook nog kan genieten van een heerlijke boerenlunch.

Al snel werd begonnen met het verbouwen en inrichten van de locatie, waardoor er in September van dat jaar een feestelijke opening kon plaatsvinden. Kinderdagverblijf Naar de boerderij was een feit. Maar wat maakt Naar wat de boerderij nu het leukste kinderdagverblijf van de regio?

Verborgen in de natuur

Kinderdagverblijf Naar de boerderij ligt aan de Lunerkampweg 7 in Rosmalen. Nu zullen veel mensen zich afvragen waar dat dan precies is en dat is niet voor niets. Vanaf de weg is namelijk nauwelijks te zien dat de stadsboerderij op deze locatie zit. Tussen de bomen en weilanden door is net te zien dat er bebouwing is. De rustieke omgeving zorgt ervoor dat uw kind echt kind kan zijn en op kan groeien in de natuur. Dankzij de uitstekende bereikbaarheid is het kinderdagverblijf makkelijk te bereiken vanaf de Groote Wielen, Rosmalen en Den Bosch. U kunt direct door naar uw werk.

Buiten opgroeien tussen de dieren

Bij kinderdagverblijf Naar de boerderij zijn we niet bang voor een beetje regen. We spelen graag in de modder en als het varken op de boerderij biggetjes heeft, gaan we allemaal kijken. Buitenspelen is één van de belangrijkste onderdelen van de ontwikkeling van een kind, wie is er niet groot mee geworden? Een kind leert zo ontzettend veel tijdens het buitenspelen. Bijkomend voordeel is de weerstand die het opbouwt. Ons hele team is daar ook op ingesteld.

We werken met een klein team waarbij we het belangrijk vinden dat uw kind de best mogelijke aandacht krijgt. Waar verschillende kinderdagverblijven tot wel 16 kinderen op een groep hebben zitten, hebben wij er bewust voor gekozen om maximaal 10 kinderen op een groep te hebben. Dit stelt ons in staat om kinderen extra aandacht te geven, waardoor ieder kindje exact krijgt wat het nodig heeft.

De leukste kinderen

Als er een prijs zou zijn voor de leukste kinderen, dan maken we zeker een goede kans om deze te winnen. We zijn misschien wel een tikkeltje bevooroordeeld, maar het zijn wel degelijk de kinderen waarvoor we elke dag weer met heel veel plezier aan het werk gaan. Het is zo ontzettend dankbaar om te zien dat ze niet vies zijn van een beetje modder, precies weten welke dieren er allemaal op de boerderij rondlopen en niet bang zijn voor spinnen (in tegenstelling tot sommige van ons). Elke dag weer zien we dat ze heerlijk samen kunnen spelen, samen willen delen en weten dat groente eten niet alleen gezond is, maar ook nog erg lekker. Dit komt omdat ze meehelpen met zaadjes planten, de plantjes zien groeien en zelf mogen plukken. Ze leren hierdoor waar groente vandaan komt en vinden het ook leuk om hier mee bezig te zijn.

Wilt u ook eens zelf ervaren of uw kindje bij ons op de juiste plek is? We laten u graag met eigen ogen zien hoe een dag op het kinderdagverblijf eruit ziet.

By |2018-02-07T09:33:06+00:00februari 3rd, 2018|Categories: Nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment